A laboratórium rövid bemutatása

Nyomtatás

vissza

 

A Révai Miklós Gimnáziumban a 2013 decemberében átadott természettudományi laboratórium összesen 6 helyiséggel rendelkezik, ezek a következők: előkészítő, egy kis és egy nagy laboratóriumi helyiség, raktár, tanári és összekötő folyosó.

A kiemelkedő minőségű és korszerű anyagfelhasználással kiépült laboratóriumban már a tervezési fázisban odafigyeltek a későbbi funkciók maradéktalan kiszolgálására. Az építési munkálatok befejeztével elmondható, hogy egy a 21. század kihívásainak megfelelő laboratórium áll a tanulók rendelkezésére. Mindkét laboratórium talaja sav és lúgálló, ahogyan a munkaasztalok is. Minden munkaasztal rendelkezik vákuumkiállással, biztosított a hideg-meleg vízellátás, elektromos csatlakozás, továbbá a gázégők ún. biztonsági gázkonnektorokon keresztül üzemeltethetők. A veszélyes kémiai kísérletek lefolyását a tanulók vegyi fülkében követhetik nyomon. A munkaterületek természetesen jól kiépített informatikai háttérrel rendelkeznek, a diákok WiFi segítségével csatlakozhatnak a világhálóra, a tanárok pedig interaktív táblával tehetik még izgalmasabbá az óra menetét.

A helyszín adottságait figyelembe véve kialakításra került egy kis és egy nagyobb laboratóriumi helyiség. A kis laboratórium 20 fő befogadására alkalmas, elrendezése az elmélyült egyéni kutatásokra és a csoportmunkára egyaránt alkalmas. Az asztaloknál fixen telepített 0-24V folytonosan szabályozható feszültségű áramforrások találhatók. A nagyobbik laboratóriumi helyiség a maga maximum 37 férőhelyével a csoportos foglalkozásokon túl ideális helyszín demonstrációs kísérletek bemutatására is.

A laboratórium eszközfelszereltsége is nagyban elősegíti a tanárok és diákok munkáját. A korszerű demonstrációs kísérleti eszközökön túl (amelyet a tehetséges diákok természetesen használhatnak is) a tanulói kísérleti eszközök is megfelelő mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre. A teljesség igénye nélkül, ízelítőnek álljon itt néhány eszköz: dewar edény, légpárnás sín, elektronikus adatbegyűjtő (datalogger), napelemek, jelgenerátor, rázógép, spektrofotométer, digitális refraktométer, stb.

A laboratórium személyzete öt főből áll. Két laboráns végzi az előkészítő és utómunkálatokat, két tanár ügyel a laboratórium szakszerű használatára és a tudományos igényű munkavégzésre, valamint a laborvezető koordinálja a laboratórium működését és lát el tudományos szakértői tevékenységet.
A laboratóriumi helyiségek felszereltsége a legkorszerűbb igényeket elégíti ki, így a kezdő kisdiáktól kezdve az emelt szintű érettségire készülő diákokon keresztül a tudományos pálya iránti elkötelezett fiatal tehetségekig bezáróan minden igény kiszolgálást nyer.

 


 

 

Eseménynaptár


Akadálymentes változat

Impresszum  |  Oldaltérkép |  Kapcsolat 
©2013 All Right Reserved.
Révai Miklós Gimnázium és Kollégium
9021 Gyõr, Jókai u. 21.